Nooit-URL's beheren

Voor sommige websites wilt u misschien dat LastPass uw aanmeldingsgegevens niet opslaat, geen wachtwoord aanmaakt, geen formulier invult, u niet automatisch aanmeldt – kortom, u wilt niet dat LastPass wat voor actie dan ook uitvoert op de betreffende website. Als u wilt voorkomen dat LastPass acties uitvoert op een bepaalde website, kunt u deze markeren als "Nooit-URL".

Typen Nooit-URL's

Er zijn twee typen Nooit-URL's. Beide kunnen jokertekens aan het begin of einde hebben.

Domein
Dit type Nooit-URL kan worden gebruikt om LastPass voor alle pagina's onder een domein uit te schakelen.
Opmerking: Een domeinspecifieke Nooit-URL zonder subdomein geldt voor elk pad in het domein en elk bijbehorend subdomein.
URL
Dit type Nooit-URL kan worden gebruikt om LastPass alleen uit te schakelen op geselecteerde pagina's van een domein.
Opmerking: Voor gebruikers van LastPass Enterprise- of Identity-gebruikers kunnen extra Algemene Nooit-URL's en Uitsluitend-URL's worden ingesteld door de beheerder. Deze worden weergeven als "Enterprise-domein" in uw lijst. Domeinen die door een beheerder worden ingesteld, kunnen niet worden bewerkt of verwijderd. Als u probeert om handmatig een site toe te voegen voor een URL die of een domein dat is aangemerkt als "Nooit-URL", wordt een melding weergegeven dat er een regel is die deze site verbiedt.

Een URL toevoegen als "Nooit-URL"

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPassen selecteer Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  3. Klik op het tabblad Nooit-URL's en klik op Toevoegen.
  4. Selecteer welk Type gegevens LastPass niet moet opgeven:
    • Website nooit toevoegen – Voorkomt de melding om de site toe te voegen.
    • Nooit wachtwoord genereren – Voorkomt dat het pictogram Wachtwoord genereren in het veld wordt weergegeven.
    • Nooit formulieren invullen – Voorkomt de melding om een formulier in te vullen.
    • Nooit automatisch aanmelden* – Voorkomt automatisch aanmelden op de website.
    • Toepassing nooit automatisch invullen* – Voorkomt dat de site automatisch wordt ingevuld (de site moet hiervoor ook zijn gemarkeerd als "Nooit automatisch aanmelden").
    • Nooit contextpictogrammen weergeven – Voorkomt dat de pictogrammen bij invoervelden verschijnen.
    • Nooit werken op deze site – Blokkeert de interactie van LastPass met de website volledig.
  5. Voer de URL van de gewenste site in en volg daarbij de volgende voorbeeldindelingen:

Nooit-URL Type Geldt voor (voorbeeld) Geldt niet voor (voorbeeld) Actie
    example.com Domein example.com/, example.com/login, www.example.com/, www.example.com/login otherdomain.com/, example.net/ Geldt voor elk pad en elk subdomein
    example.com/ URL example.com/ www.example.com/, example.com/login Geldt alleen voor de pagina '/' van een domein
    example.com/login URL www.example.com/login www.example.com, example.com/ Geldt alleen voor de pagina '/login' van een domein
    www.example.com/ URL www.example.com/ example.com/, www.example.com/login Geldt alleen voor de pagina '/' van een subdomein
    example.com/* URL example.com/, example.com/login www.example.com/ Geldt voor elke pagina van een domein (maar niet voor subdomeinen)
    www.example.com/* URL www.example.com/, www.example.com/login example.com/ Geldt voor elke pagina van een subdomein
    *.example.com/login URL example.com/login, www.example.com/login example.com, www.example.com/index.php Geldt alleen voor de pagina '/login' van elk subdomein
    *.example.com/* URL example.com/, www.example.com, example.com/login, www.example.com/login otherdomain.com/ Geldt voor elke pagina en elk subdomein (gelijkwaardig aan example.com)

6. Nadat u de gewenste URL('s) voor elk type heeft ingevoerd, klikt u op Toevoegen.
  7. Als u klaar bent, kunt u het venster Accountinstellingen weer sluiten.

Opmerking: Als de website wordt geopend vanuit de kluis van LastPass of vanuit de LastPass-browserextensie, worden de opties "Nooit automatisch aanmelden" (als Nooit-URL) en "Nooit automatisch invullen" (voorkeursinstellingen voor de site) genegeerd.

U heeft met succes de gewenste Nooit-URL('s) toegevoegd.

Een "Nooit-URL" verwijderen

1. Als u een aangemaakte Nooit-URL wilt verwijderen, klikt u op het pictogram Verwijderen Verwijderen.
  2. Als dat wordt gevraagd, klikt u op OK om verder te gaan.
    U heeft nu de geselecteerde Nooit-URL verwijderd.