Nooit-URL's beheren

Voor sommige websites wilt u misschien dat LastPass uw aanmeldingsgegevens niet opslaat, geen wachtwoord aanmaakt, geen formulier invult, u niet automatisch aanmeldt – kortom, u wilt niet dat LastPass wat voor actie dan ook uitvoert op de betreffende website. Als u wilt voorkomen dat LastPass acties uitvoert op een bepaalde website, kunt u deze markeren als "Nooit-URL".

Opmerking: Voor gebruikers van LastPass Enterprise kunnen extra markeringen worden ingesteld door de beheerder, die van toepassing zijn voor alle gebruikers in het Enterprise-account: Algemene Nooit-URL's en Uitsluitend-URL's. Deze worden weergeven als "Enterprise-domein" in uw lijst. Domeinen die door een beheerder worden ingesteld, kunnen niet worden bewerkt of verwijderd. Als u probeert om handmatig een site toe te voegen voor een URL of domein dat is aangemerkt als "Nooit-URL", wordt een melding weergegeven dat er een regel is die deze site verbiedt.

Onderwerpen in dit artikel:

Een URL toevoegen als "Nooit-URL"

Een "Nooit-URL" verwijderen

Een URL toevoegen als "Nooit-URL"

1. Meld u aan bij LastPass als u nog niet bent aangemeld.
  2. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
  3. Klik op Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  4. Klik op het tabblad Nooit-URL's en klik op Toevoegen.
  5. Selecteer welk Type gegevens LastPass niet moet opgeven:
    • Website nooit toevoegen – Voorkomt de melding om de site toe te voegen.
    • Nooit wachtwoord genereren – Voorkomt de melding om een wachtwoord te genereren.
    • Nooit formulieren invullen – Voorkomt de melding om een formulier in te vullen.
    • Nooit automatisch aanmelden* – Voorkomt automatisch aanmelden op de website.
    • Toepassing nooit automatisch invullen* – Voorkomt dat de site automatisch wordt ingevuld (de site moet hiervoor ook zijn gemarkeerd als "Nooit automatisch aanmelden").
    • Nooit contextpictogrammen weergeven – Voorkomt dat de pictogrammen bij invoervelden verschijnen.
    • Nooit werken op deze site – Blokkeert de interactie van LastPass met de website volledig.
  6. Voor de URL van de gewenste site in en klik op Toevoegen. Als u klaar bent, kunt u het venster Accountinstellingen weer sluiten.

*Opmerking:  Als de website wordt geopend vanuit de kluis van LastPass of vanuit de LastPass-browserextensie, worden de opties "Nooit automatisch aanmelden" en "Nooit automatisch invullen" genegeerd.

Een "Nooit-URL" verwijderen

Opmerking: "En'-domeinen die door een beheerder van LastPass Enterprise zijn ingesteld, kunnen niet worden bewerkt of verwijderd.

1. Als u een URL-markering als "Nooit-URL" wilt verwijderen, klikt u op het pictogram Verwijderen.
  2. Als dat wordt gevraagd, klikt u op OK om verder te gaan.