Een account maken

De eerste stap om aan de slag te gaan met LastPass is het maken van een LastPass-account. De instructies hiervoor zijn afhankelijk van de browser die u heeft gebruikt tijdens het configureren van het account en de installatie.

Registreren

We zijn blij dat u zich heeft aangemeld en LastPass wilt proberen! U kunt een gratis proefversie starten of een nieuw abonnement kopen.

1. Ga naar de pagina met prijzen voor LastPass op https://www.lastpass.com/nl/pricing.
  2. Kies Probeer nu of Koop nu.
  3. Voer een e-mailadres in voor uw nieuwe account.
  4. Maak een nieuw hoofdwachtwoord en bevestig het. Wij adviseren een kort zinnetje dat uniek is voor u en dat u gemakkelijk kunt onthouden.

Opmerking: Lees hier meer over het maken van een sterk hoofdwachtwoord.

5. U kunt eventueel in het veld Hint een wachtwoordhint invoeren (dit wordt sterk aanbevolen). Als u onverhoopt ooit uw hoofdwachtwoord vergeet, wordt deze hint u ter herinnering toegezonden per e-mail. Gebruik uw wachtwoordhint niet als hoofdwachtwoord!

Zodra uw account is aangemaakt, wordt u gevraagd de LastPass-browserextensie te installeren.

De LastPass-browserextensie installeren

Als essentieel onderdeel van het accountherstelproces wordt u met klem geadviseerd de LastPass-browserextensie te installeren en zich minimaal één keer aan te melden. Hiermee wordt er een eenmalig herstelwachtwoord gemaakt dat u kunt gebruiken als u ooit uw LastPass-hoofdwachtwoord vergeet.

1. Klik op LastPass installeren wanneer u daarom wordt gevraagd. Als u deze pagina verlaten heeft, kunt u naar onze Downloads-pagina gaan op https://lastpass.com/misc_download2.php.
  2. Ga verder met de downloadstappen en installeer de browserextensie voor LastPass.
  3. Zodra de browserextensie is toegevoegd, klikt u op het niet-actieve LastPass-pictogram dat in de knoppenbalk van uw browser verschijnt.
  4. Voer uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord voor LastPass in.
  5. Klik op Aanmelden.
  6. Er verschijnt een actief LastPass-pictogram in de knoppenbalk van uw webbrowser. Hiermee wordt aangegeven dat u met succes bent aangemeld.

Dat is het!  U kunt nu klikken op een van de populaire sites die onder uw LastPass-pictogram worden weergegeven en uw LastPass-referenties toevoegen, of klikken op Herinner het me later. Desgevraagd selecteert u Klaar als u klaar bent of Beginnen om uw LastPass-kluis te openen en een korte rondleiding te volgen.

Gerelateerd

LastPass downloaden en installeren

Een nieuwe site toevoegen

Uw kluis beheren