Een account maken

De eerste stap om aan de slag te gaan met LastPass is het maken van een LastPass-account.

Bekijk de video

1. Als u LastPass nog niet op uw apparaat geïnstalleerd heeft, gaat u naar LastPass.com, klikt u op Download LastPass Free en volgt u de instructies om LastPass te installeren.
  2. Als u Firefox als webbrowser gebruikt, klikt u op Extensie toevoegen.  Voor alle andere webbrowsers gaat u naar de volgende stap.

1. Zodra de browserextensie is toegevoegd, klikt u op het niet-actieve LastPass-pictogram dat in de knoppenbalk van uw browser verschijnt.
  2. Voer het gewenste e-mailadres voor uw account in, schakel het selectievakje in bij de optie "Ik ga akkoord met de Algemene voorwaarden en het Privacybeleid" en klik op Een account maken.
  3. Maak een nieuw hoofdwachtwoord en bevestig het. Wij adviseren een kort zinnetje dat uniek is voor u en dat u gemakkelijk kunt onthouden. Opmerking: Lees hier meer over het maken van een sterk hoofdwachtwoord.
  4. U kunt eventueel een wachtwoordhint invoeren (aanbevolen). Als u klaar bent, klikt u op Volgende.

1. Dat is het! Er verschijnt een actief LastPass-pictogram in de knoppenbalk van uw webbrowser. U kunt nu klikken op een van de populaire sites die onder uw LastPass-pictogram worden weergegeven en uw LastPass-referenties toevoegen, of klikken op Herinner het me later. Desgevraagd selecteert u Klaar als u klaar bent of Beginnen om uw kluis te openen en een korte rondleiding te volgen.