Uw LastPass Premium as a Perk-account claimen

Uw organisatie heeft besloten de gebruikers te voorzien van gratis LastPass Premium-accounts. Dit is een fantastisch voordeel waarmee u privé veilig blijft op het internet. Met LastPass Premium krijgt u extra functionaliteit, zoals de mogelijkheid wachtwoorden te delen met meerdere mensen, meer opties voor meervoudige verificatie te gebruiken en noodtoegang in te stellen. Mogelijk gebruikt u LastPass al via een Enterprise-account op het werk, maar het kan ook zijn dat u nog geen ervaring heeft met LastPass. Deze handleiding helpt u hoe dan ook op weg.

Hoewel u dit voordeel aan uw werkgever te danken heeft, is het goed om te weten dat uw werkgever uw persoonlijke kluis in geen geval kan inzien. Uw beheerder kan alleen zien of u uw LastPass Premium-account heeft geclaimd of niet. Uw persoonlijke accountgegevens en alles wat u verder in uw kluis opslaat, is afgeschermd en alleen voor u zichtbaar.

Laten we eens bekijken wat LastPass is en hoe u uw persoonlijke Premium-account kunt gaan gebruiken.

Wat is LastPass?

LastPass is een betrouwbare wachtwoordbeheerder die al uw gebruikersnamen en wachtwoorden veilig opslaat op één centrale locatie, uw kluis. Als u een wachtwoord opslaat in uw kluis, onthoudt LastPass het voor u. Als u zich wilt aanmelden bij een website, vult LastPass uw aanmeldingsgegevens voor u in.

Waarom het verstandig is LastPass te gebruiken voor uw persoonlijke accounts

Uw persoonlijke gegevens zijn uiterst waardevol en verdienen het beschermd te worden. Uw gebruikersnamen en wachtwoorden zijn de sleutels tot uw online accounts, en LastPass helpt u voorkomen dat hackers die accounts misbruiken en informatie stelen, zoals uw naam, adres, creditcardgegevens, enzovoort.

Met LastPass kunt u voor elke account krachtige, unieke wachtwoorden creëren. LastPass slaat ze voor u op en vult ze voor u in, dus u hoeft ze niet allemaal te onthouden. Dit is de beste manier om uzelf online te beschermen.

En het is bovendien veel handiger! Voorkom dat uw accounts ineens onbereikbaar zijn of dat u tijd verspilt met het resetten van wachtwoorden.

Stap 1: De inbox van uw werk/school controleren en het formulier invullen

U heeft een e-mail van uw organisatie ontvangen met een uitnodiging uw LastPass Premium-account in te stellen.

Klik op de koppeling in de mail om naar de speciale webpagina van uw bedrijf te gaan. U ziet het logo van uw organisatie en het LastPass-logo.

U moet het e-mailadres invullen dat u voor de organisatie gebruikt en vervolgens uw persoonlijke e-mailadres opgeven. Het e-mailadres van uw bedrijf wordt gebruikt om na te gaan of u in aanmerking komt voor de Premium-account; uw persoonlijke e-mailadres wordt gebruikt voor het aanmaken van uw nieuwe account. Onthoud dat uw persoonlijke wachtwoorden nooit door uw bedrijf ingezien kunnen worden. Met twee accounts weet u zeker dat u de opgeslagen gegevens voor werk en privé strikt gescheiden blijven.

Zodra u uw gegevens heeft ingediend, gaat u naar een bevestigingspagina. Hier wordt aangegeven dat het formulier goed is ontvangen.

Stap 2: Uw persoonlijke account aanmaken

Controleer de inbox van het e-mailadres dat u bij uw organisatie gebruikt op een e-mail van LastPass. Deze bevat een koppeling waarmee u uw persoonlijke account kunt aanmaken.

Stap 3: Een veilig hoofdwachtwoord maken

U wordt gevraagd een hoofdwachtwoord te maken en te bevestigen. Dit wachtwoord moet in geen geval worden gebruikt voor een andere website of toepassing. Het is uitsluitend bedoeld voor aanmelding bij uw LastPass-account. Meer info.

We adviseren het volgen van de volgende best practices bij het maken van uw hoofdwachtwoord:

• Gebruik minimaal twaalf tekens, maar hoe langer hoe beter
  • Gebruik hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens
  • Maak een wachtwoord dat u kunt uitspreken en onthouden maar dat niet makkelijk te raden is (bijv. een wachtwoordzin)
  • Zorg dat het uniek is en alleen op uzelf betrekking heeft
  • Gebruik nooit persoonlijke informatie
  • Een goed voorbeeld is: !kHeb2Fietsp0mpen

Stap 4: LastPass downloaden en openen

Nu u uw hoofdwachtwoord heeft gemaakt, heeft u toegang tot uw account. Download en installeer LastPass om uw account te gebruiken. U kunt ook de LastPass-app voor iOS of Android downloaden voor gebruik onderweg. Nadat u bent aangemeld op uw computer of mobiele apparaat, kunt u uw LastPass-kluis openen, de centrale locatie in uw account waar al uw gegevens worden opgeslagen.

LastPass-kluis weergegeven op alle apparaattypen

Stap 5:  Websites bezoeken en uw kluis vullen

Als u bent aangemeld bij LastPass kunt u al uw persoonlijke favoriete websites bezoeken (internetbankieren, entertainment, sociale media, enzovoort). Als u zich bij deze accounts aanmeldt, vraagt LastPass u of u ze wilt toevoegen, waardoor ze aan de kluis worden toegevoegd. De volgende keer dat u naar deze sites gaat, worden uw gebruikersnaam en wachtwoord automatisch voor u ingevuld.

Stap 6: Meer lezen over LastPass

Op onze supportsite kunt u video's bekijken met meer informatie over de voorzieningen en tools die u in LastPass kunt gebruiken. U kunt ook de volgende handige artikelen bekijken: