Cisco CSR 1000V routerconfiguratie voor AAA-verificatie met LastPass Universal Proxy

Dit is een stapsgewijze beschrijving van het configureren van de Cisco CSR 1000V router voor AAA-verificatie met LastPass Universal Proxy, om LastPass MFA in te stellen als secundaire verificatiemethode.

1. Meld u aan bij de Cisco IOS XE-software.
  2. Gebruikers configureren die moeten worden geverifieerd met de RADIUS-server. Als de RADIUS-server niet reageert, wordt de lokale database van de router gebruikt.
  3. Configureer de RADIUS-server:

Router(config)#radius server UniversalProxy
    Router(config)#address ipv4  auth-port 1812 acct-port 1813
    Router(config)#timeout 61
    Router(config)#key

4. De verificatieprocedure voor de aanmelding instellen:

Router(config)#aaa authentication login default group radius local

5. Configureer de gebruikte verificatiemethoden voor een voorkeursmodus:

Router(config)#aaa authentication enable default none