Uw gebruikersnamen controleren op beveiligingslekken

Ga als volgt te werk als u wilt weten of uw gebruikersnaam voor een site openbaar is geworden als gevolg van openbaar bekende beveiligingslekken.

1. Meld u aan bij LastPass en open uw kluis.
  2. Klik in het linkermenu op Veiligheidstest.
  3. Klik op Mijn score weergeven.

1. Voer uw hoofdwachtwoord in als u hierom wordt gevraagd en klik vervolgens op Doorgaan.

1. Er wordt een andere webpagina geopend. Klik onderin op Nu controleren.

1. Er wordt een pop-upvenster geopend waarin wordt aangegeven of een van de gebruikersnamen in uw kluis betrokken is geweest bij een bekend beveiligingslek sinds de laatste keer dat de test was uitgevoerd. Klik op Mijn score weergeven om het venster te sluiten en terug te gaan naar de veiligheidstest, waar u wachtwoorden kunt wijzigen voor accounts bij sites die in verkeerde handen gevallen zijn. Als er een site wordt vermeld die u niet langer gebruikt, is het verstandig die account af te sluiten om te voorkomen dat de veiligheid ervan in de toekomst in het gedrang komt.