Uw hoofdwachtwoord wijzigen

Het hoofdwachtwoord van uw LastPass-account geeft toegang tot alles in uw account: al uw websites, formulierfuncties, veilige notities en meer. Er geldt geen limiet voor de tekenlengte van het hoofdwachtwoord, maar wij adviseren het gebruik van een wachtwoord van ten minste 12 tekens dat goed te onthouden is.

Voordat u begint:
Opmerking: Als u zich uw huidige hoofdwachtwoord niet kunt herinneren, moet u de mogelijkheden voor accountherstel van LastPass gebruiken.
  1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw e-mailadres en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  3. Ga op het tabblad Algemeen naar het gedeelte "Inloggegevens" en klik op Hoofdwachtwoord wijzigen.

4. Voer uw huidige hoofdwachtwoord in, maak vervolgens een nieuw hoofdwachtwoord aan en geef een wachtwoordhint op (aanbevolen – dit is een geheugensteuntje dat in een e-mail aan u wordt gestuurd om u te helpen uw hoofdwachtwoord te herinneren als u het ooit onverhoopt vergeet).

Tip: We bevelen de volgende best practices aan voor het aanmaken van uw hoofdwachtwoord:
    • Gebruik minimaal twaalf tekens, maar hoe langer hoe beter
    • Gebruik hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens
    • Maak een wachtwoord dat u kunt uitspreken en onthouden maar dat niet makkelijk te raden is (bijv. een wachtwoordzin)
    • Zorg dat het uniek is en alleen op uzelf betrekking heeft
    • Gebruik geen persoonlijke informatie
    • Een goed voorbeeld is: #Flappie1eKerst61!

5. Klik op Bewaar hoofdwachtwoord.

Resultaat: Uw wijzigingen worden opgeslagen en u wordt afgemeld bij LastPass.

6. Meld u weer aan met uw nieuwe hoofdwachtwoord.
U heeft uw hoofdwachtwoord gereset en bent nu aangemeld bij LastPass.
Wat u vervolgens moet doen: (Aanbevolen)

U wordt met klem geadviseerd de volgende stappen direct na het bijwerken van uw hoofdwachtwoord uit te voeren om nieuwe eenmalige herstelwachtwoorden te maken:

1. Meld u af bij LastPass op elke computer en/of elk mobiel apparaat waar u uw LastPass-kluis heeft geïnstalleerd en geopend. U kunt uw actieve sessies voor alle apparaten controleren.
  2. Meld u weer aan met uw nieuwe hoofdwachtwoord.
Voor elke computer en/of elk apparaat wordt er een nieuw eenmalig herstelwachtwoord gemaakt dat kan worden gebruikt voor accountherstel als u ooit uw hoofdwachtwoord vergeet.

Wat u vervolgens moet doen: (Optioneel)

Als u uw hoofdwachtwoord wijzigt of reset, worden alle eenmalige wachtwoorden die u vóór de wijziging heeft gegenereerd, ongeldig gemaakt (aangezien uw kluis opnieuw moet worden versleuteld). Dat betekent dat u na de wijziging van het hoofdwachtwoord nieuwe eenmalige wachtwoorden moet genereren. Alle eenmalige wachtwoorden die u eerder heeft gegenereerd, worden namelijk niet langer vermeld. Ontdek hoe u nieuwe eenmalige wachtwoorden aanmaakt.