Uw hoofdwachtwoord wijzigen

Het hoofdwachtwoord van uw LastPass-account geeft toegang tot alles in uw account: al uw websites, formulierfuncties, veilige notities en meer. Er geldt geen limiet voor de tekenlengte van het hoofdwachtwoord, maar wij adviseren het gebruik van een wachtwoord van ten minste 12 tekens dat goed te onthouden is.

Voordat u begint:
Opmerking:Als u zich uw huidige hoofdwachtwoord niet kunt herinneren, moet u de mogelijkheden voor accountherstel van LastPass gebruiken.
  1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  3. Ga op het tabblad Algemeen naar het gedeelte "Inloggegevens" en klik op Hoofdwachtwoord wijzigen.

4. Voer op de nieuwe pagina of het nieuwe tabblad in uw browser uw huidige hoofdwachtwoord in en maak vervolgens een nieuw hoofdwachtwoord aan. Geef een wachtwoordhint op (aanbevolen – dit is een geheugensteuntje dat in een e-mail aan u wordt gestuurd om u te helpen uw hoofdwachtwoord te herinneren als u uw het onverhoopt ooit vergeet).
  5. Als u klaar bent, klikt u op Bewaar hoofdwachtwoord om uw wijzigingen op te slaan.
  6. Klik op het niet-actieve LastPass-pictogram om u nogmaals aan te melden met uw nieuwe hoofdwachtwoord.
Volgende stap:
Het is zeer aan te raden de volgende stappen direct na het bijwerken van uw hoofdwachtwoord uit te voeren om nieuwe eenmalige herstelwachtwoorden aan te maken:
  1. Meld u af bij LastPass op elke computer en/of elk mobiel apparaat waar u uw LastPass-kluis heeft geïnstalleerd en geopend. U kunt uw actieve sessies voor alle apparaten controleren.
  2. Meld u weer aan met uw nieuwe hoofdwachtwoord.
Voor elke computer en/of elk apparaat wordt er een nieuw eenmalig herstelwachtwoord gemaakt dat kan worden gebruikt voor accountherstel als u ooit uw hoofdwachtwoord vergeet.