Uw hoofdwachtwoord wijzigen

Het hoofdwachtwoord van uw LastPass-account geeft toegang tot alles in uw account: al uw websites, formulierfuncties, beveiligde notities en meer. Bekijk Wat is het hoofdwachtwoord in LastPass? voor meer informatie.

Opmerking: Als u zich uw huidige hoofdwachtwoord niet kunt herinneren, moet u de mogelijkheden voor accountherstel van LastPass gebruiken.

Ga als volgt te werk om uw hoofdwachtwoord te wijzigen:

1. Meld u aan bij LastPass als u nog niet bent aangemeld.
  2. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
  3. Klik op Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  4. Ga op het tabblad Algemeen naar het gedeelte "Inloggegevens" en klik op Hoofdwachtwoord wijzigen.

1. Voer op de nieuwe pagina of het nieuwe tabblad in uw browser uw huidige (oude) wachtwoord in en maak vervolgens een nieuw hoofdwachtwoord en (optioneel) een nieuwe wachtwoordhint aan.
  2. Als u klaar bent, klikt u op Bewaar hoofdwachtwoord om uw wijzigingen op te slaan.

1. Zodra uw hoofdwachtwoord is bijgewerkt, moet u op het inactieve LastPass-pictogram klikken om u nogmaals aan te melden en uw nieuwe hoofdwachtwoord te verifiëren.