Uw hoofdwachtwoord wijzigen

Het hoofdwachtwoord van uw LastPass-account geeft toegang tot alles in uw account: al uw websites, formulierfuncties, beveiligde notities en meer. Er geldt geen limiet voor de tekenlengte van het hoofdwachtwoord, maar wij adviseren het gebruik van een wachtwoord van ten minste 12 tekens dat goed te onthouden is.

Opmerking:Als u zich uw huidige hoofdwachtwoord niet kunt herinneren, moet u de mogelijkheden voor accountherstel van LastPass gebruiken.

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
  2. Selecteer Accountinstellingen in het navigatiegedeelte links.
  3. Ga op het tabblad Algemeen naar het gedeelte "Inloggegevens" en klik op Hoofdwachtwoord wijzigen.
  4. Voer op de nieuwe pagina of het nieuwe tabblad in uw browser uw huidige wachtwoord in en maak vervolgens een nieuw hoofdwachtwoord aan. Geef een wachtwoordhint op (aanbevolen – dit is een geheugensteuntje dat in een e-mail aan u wordt gestuurd om u te helpen uw hoofdwachtwoord te herinneren als u uw hoofdwachtwoord ooit mocht vergeten.
  5. Als u klaar bent, klikt u op Bewaar hoofdwachtwoord om uw wijzigingen op te slaan.
  6. Zodra uw hoofdwachtwoord is bijgewerkt, moet u op het niet-actieve LastPass-pictogram klikken om u nogmaals aan te melden met uw nieuwe hoofdwachtwoord.

Gerelateerd

Geheugensteun voor hoofdwachtwoord beheren

Veilige wachtwoorden aanmaken

Een verloren hoofdwachtwoord herstellen

Wat is het hoofdwachtwoord in LastPass?