LastPass toevoegen aan de beleidsregels van het bedrijf

Voordat u LastPass implementeert, wilt u mogelijk uw interne IT-beleidsregels en/of de handleiding voor werknemers bijwerken zodat er specifieke verwijzingen zijn naar LastPass. Op die manier weten werknemers waarom ze LastPass zouden moeten gebruiken en legt u best practices voor het gebruik ervan vast. Hieronder vindt u een voorbeeld van wat u zou kunnen opnemen wanneer u uw beleidsregels bijwerkt:

We gebruiken LastPass voor het opslaan en delen van wachtwoorden. LastPass is een online wachtwoordbeheerder. Als digitale kluis houdt LastPass al uw aanmeldingsgegevens voor websites geordend en veilig. LastPass kan ook nieuwe wachtwoorden aanmaken, online formulieren invullen, het delen van wachtwoorden vergemakkelijken, waarschuwingen geven over zwakke wachtwoorden, en meer.

LastPass wordt de officiële wachtwoordbeheerder voor alle werknemers van "BEDRIJF". De software wordt in uw browsers geïnstalleerd als een browserextensie. Als u werkgerelateerde websites bezoekt, slaat u de wachtwoorden op in uw LastPass-kluis. De volgende keer dat u zich wilt aanmelden, vult LastPass deze wachtwoorden automatisch in.

We adviseren de volgende best practices bij het gebruik van LastPass:

• Gebruik de wachtwoordgenerator om ervoor te zorgen dat elk wachtwoord uniek en sterk is
  • Maak een lang en krachtig hoofdwachtwoord. Overweeg een "wachtwoordzin" die lang is maar ook goed te onthouden, zoals: groenebaksteenflinkelunchskitocht
  • Deel nooit uw hoofdwachtwoord − zelfs niet met LastPass
  • Gebruik uw hoofdwachtwoord nooit als wachtwoord voor een andere account
  • Overweeg het inschakelen van meervoudige verificatie voor extra beveiliging

Uw LastPass Enterprise-account (waarin gebruik wordt gemaakt van uw zakelijke e-mailadres) mag uitsluitend voor bedrijfsgerelateerde wachtwoorden worden gebruikt, aangezien uw account op een bepaald ogenblik beëindigd kan worden. Als u persoonlijke wachtwoorden in een wachtwoordbeheerder wilt opslaan, kunt u gratis een persoonlijke account maken op www.lastpass.com.

Mogelijk wilt u ook handige informatiebronnen voor LastPass beschikbaar stellen ter referentie.