LastPass Enterprise-groepen toevoegen en beheren

Groepen kunnen worden gebruikt om in één keer beleidsregels en/of gedeelde mappen toe te wijzen aan een specifieke set gebruikers in uw Enterprise-account. U kunt handmatig gebruikersgroepen maken of groepen automatisch synchroniseren als u ervoor kiest de LastPass Active Directory Connector in te stellen. Hoewel er geen beperking geldt voor het aantal gebruikers dat u aan een groep kunt toevoegen, kunnen de accountprestaties minder worden als een groep aan meer dan 2.000 gebruikers wordt toegewezen.

Groep gebruikers in Enterprise Admin Console

Onderwerpen in dit artikel:

Handmatig een groep toevoegen

Een groep bewerken of verwijderen

Gebruikers in een groep beheren

Groepsdetails weergeven

Handmatig een groep toevoegen

1. Meld u aan en open de Admin Console via https://lastpass.com/company/#!/dashboard.
  2. Klik op Groepen in het menu links.
  3. Klik op Groep toevoegen in het navigatiegedeelte bovenin.
  4. Vul een groepsnaam in en klik op Groep toevoegen.
  5. Als u naar het tabblad "Gebruikers" wordt geleid, klikt u op Gebruikers toevoegen.
  6. Voer in het zoekveld de naam van een gebruiker in.  Als de gebruikersnaam is ingevuld, klikt u op Toevoegen in het navigatiegedeelte rechts.
  7. Voeg alle gewenste gebruikers toe en klik op Gereed als u klaar bent.

Een groep bewerken of verwijderen

1. Klik in de Admin Console op Groepen in het menu links.
  2. Alle groepen worden weergegeven, inbegrepen een overzicht van de beveiligingsscore en het totale aantal gebruikers voor elk daarvan.
  3. Klik op de gewenste groep, klik op het pictogram Meer Drie puntjes in het navigatiegedeelte bovenin en maak een keuze uit de volgende opties:
    • Groepsnaam bewerken – Wijzig de groepsnaam en klik vervolgens op Opslaan.
    • Groep verwijderen – Klik op OK om te bevestigen dat u deze groep en alle bijbehorende informatie definitief wilt verwijderen.
  4. Als u klaar bent, klikt u op het pictogram Sluiten om het menu te verlaten.

Gebruikers in een groep beheren

1. Klik in de Admin Console op Groepen in het menu links.
  2. Klik op de gewenste groep.
  3. Op het tabblad "Gebruikers" staan alle toegewezen gebruikers vermeld. Kies uit de volgende opties:
    • Gebruikers toevoegen – Voer de naam van de gewenste gebruiker in en klik vervolgens op Toevoegen in het navigatiegedeelte rechts. Herhaal deze stap om alle gewenste gebruikers toe te voegen en klik op Gereed als u klaar bent.
    • Verwijderen – Klik op OK om te bevestigen dat u de geselecteerde gebruiker uit de groep wilt verwijderen. Hiermee wordt de gebruiker alleen uit de aangeduide groep verwijderd, niet uit uw LastPass-account.
  4. Als u klaar bent, klikt u op het pictogram Sluiten om het menu te verlaten.

Groepsdetails weergeven

1. Klik in de Admin Console op Groepen in het menu links.
  2. Klik op de gewenste groep.
  3. Klik op het tabblad Details om het totale aantal beleidsregels te bekijken dat voor deze groep geldt.
  4. Als u klaar bent, klikt u op het pictogram Sluiten om het menu te verlaten.