LastPass Enterprise-groepen toevoegen en beheren

Groepen kunnen worden gebruikt om in één keer beleidsregels en/of gedeelde mappen toe te wijzen aan een specifieke set gebruikers in uw LastPass Enterprise-account. U kunt handmatig gebruikersgroepen maken (of groepen automatisch synchroniseren als u ervoor kiest de LastPass Active Directory Connector in te stellen) en daarnaast groepen bewerken of verwijderen, gebruikers binnen een groep beheren en groepsdetails weergeven. Houd rekening met de beperkingen van de accountprestaties bij het aanmaken van grote aantallen groepen.

Opmerking: Ziet u iets anders? Lees hoe u navigeert in de nieuwe Admin Console of de Admin Console voor SSO en MFA.

Groepsbeheer is beschikbaar in alle LastPass Admin Consoles (Password Manager, MFA, SSO en SSO & MFA). Wijzigingen in groepen in een van de Admin Consoles wordt met terugwerkende kracht weergegeven in alle beheerdersomgevingen die voor uw account beschikbaar zijn. Wanneer gebruikers en groepen worden toegevoegd via directory-synchronisatie (LastPass AD-connector, federatieve aanmelding met Azure AD of AD FS, enzovoort), worden deze ook toegevoegd in alle Admin Consoles die voor uw account beschikbaar zijn.

Groep gebruikers in Enterprise Admin Console

Beperkingen van de accountprestaties

• Hoewel er geen beperking geldt voor het aantal gebruikers dat u aan een groep kunt toevoegen, kunnen de accountprestaties minder worden als er meer dan 2000 gebruikers worden toegewezen aan een groep.
  • Als er meer dan 1000 groepen in uw account vermeld worden, zullen de kolommen "Beveiligingsscore" en "Aantal gebruikers" leeg blijven om optimale accountprestaties te garanderen.

Info over groepen en gedeelde mappen

Let op. Beheerders voor het LastPass Enterprise-account zijn niet automatisch beheerders van alle gedeelde mappen binnen het account. U moet ofwel expliciet zijn toegevoegd aan de gedeelde map door de beheerder van de gedeelde map, ofwel de beleidsregel "Superbeheerders toegang geven tot gedeelde mappen" inschakelen. Met deze beleidsregel krijgt u beheerderstoegang tot alle gedeelde mappen die in het LastPass Enterprise-account gemaakt zijn, of u nu wel of niet expliciet aan de gedeelde map bent toegevoegd.

Handmatig een groep toevoegen

1. Meld u aan met de gebruikersnaam en het wachtwoord van de beheerder om de Admin Console op https://lastpass.com/company/#!/dashboard te openen.
  2. Klik op Groepen in het menu links.
  3. Klik op Groep toevoegen in het navigatiegedeelte bovenin.
  4. Vul een groepsnaam in en klik op Groep toevoegen.
  5. Als u naar het tabblad "Gebruikers" wordt geleid, klikt u op Gebruikers toevoegen.
  6. Voer in het zoekveld de naam van een gebruiker in.  Als de gebruikersnaam is ingevuld, klikt u op Toevoegen in het navigatiegedeelte rechts.
  7. Voeg alle gewenste gebruikers toe en klik op Gereed als u klaar bent.

Een groep bewerken of verwijderen

1. Klik in de Admin Console op Groepen in het menu links.
  2. Alle groepen worden weergegeven, inbegrepen een overzicht van de beveiligingsscore en het totale aantal gebruikers voor elk daarvan.
  3. Klik op de gewenste groep en maak een keuze uit de volgende opties:
    • Groepsnaam bewerken – Wijzig de groepsnaam en klik vervolgens op Opslaan.
    • Groep verwijderen – Klik op OK om te bevestigen dat u deze groep en alle bijbehorende informatie definitief wilt verwijderen.
  4. Als u klaar bent, klikt u op het pictogram Sluiten om het menu te verlaten.

Gebruikers in een groep beheren

1. Klik in de Admin Console op Groepen in het menu links.
  2. Klik op de gewenste groep.
  3. Op het tabblad "Gebruikers" staan alle toegewezen gebruikers vermeld. Kies uit de volgende opties:
    • Gebruikers toevoegen – Voer de naam van de gewenste gebruiker in en klik vervolgens op Toevoegen in het navigatiegedeelte rechts. Herhaal deze stap om alle gewenste gebruikers toe te voegen en klik op Gereed als u klaar bent.
    • Verwijderen – Klik op OK om te bevestigen dat u de geselecteerde gebruiker uit de groep wilt verwijderen. Hiermee wordt de gebruiker alleen uit de aangeduide groep verwijderd, niet uit uw LastPass-account.
  4. Als u klaar bent, klikt u op het pictogram Sluiten om het menu te verlaten.

Groepsdetails weergeven

1. Klik in de Admin Console op Groepen in het menu links.
  2. Klik op de gewenste groep.
  3. Klik op het tabblad Details om het totale aantal beleidsregels te bekijken dat voor deze groep geldt.
  4. Als u klaar bent, klikt u op het pictogram Sluiten om het menu te verlaten.