Enterprise-beleidsregels beheren

LastPass Enterprise biedt diverse configureerbare beleidsregels rond beveiligingsniveaus en wachtwoordsterkte die u als beheerder kunt toevoegen, bewerken of verwijderen. Elke beleidsregel kan worden toegepast op alle gebruikers of een inclusieve of exclusieve lijst van gebruikers (bijv. een beleidsregel die voorkomt dat alle gebruikers gegevens exporteren, met uitzondering van de gebruikers die beheerder zijn). Met meer dan 100 beschikbare beleidsregels die u kunt toevoegen en configureren, kunt u met LastPass een beveiliging realiseren die zo optimaal mogelijk is. U kunt ook meer lezen over specifieke beleidsregels voor federatieve gebruikers.

Bekijk ons complete overzicht van beleidsregels voor Enterprise die u kunt toevoegen en beheren.

Opmerking: Om het volledige overzicht van beleidsregels te kunnen bekijken, moet u actief zijn aangemeld bij een LastPass Enterprise-account.

Beleidsregels Enterprise Admin Console. beleidsregel toevoegen, bewerken of verwijderen.

Een nieuwe beleidsregel toevoegen

1. Meld u aan en open de Admin Console via https://lastpass.com/company/#!/dashboard.
  2. Ga naar InstellingenBeleidsregels in het navigatiegedeelte links.
  3. Klik op Beleidsregel toevoegen.
  4. Gebruik de vervolgkeuzelijst om de gewenste beleidsregel toe te voegen.
  5. Indien van toepassing voert u gegevens in in het veld "Waarde" op basis van het gegevenstype dat in de beschrijving wordt vermeld (IP-adres, domeinnaam, e-mailadres, afkorting voor landsnaam, enzovoort).
  6. Maak bij het gedeelte "Is van toepassing op" een keuze uit de volgende opties:
    • Allen – Selecteer deze optie als de beleidsregel voor alle gebruikers in uw account moet gelden.
    • Inclusieve lijst met gebruikers – Selecteer deze optie en klik vervolgens op Gebruikers bewerken om de namen van individuele gebruikers en/of groepen toe te voegen waarvoor de beleidsregel moet gelden. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.
    • Exclusieve lijst met gebruikers – Selecteer deze optie en klik vervolgens op Gebruikers bewerken om de namen van individuele gebruikers en/of groepen toe te voegen waarvoor de beleidsregel niet moet gelden. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.
  7. U kunt eventueel het veld "Notities" invullen om meer informatie toe te voegen over de beleidsregel die u configureert.
  8. Indien van toepassing kunt u het selectievakje bij de optie "Ingeschakeld" inschakelen om de beleidsregel per direct af te dwingen. Als u dit selectievakje niet inschakelt, wordt de beleidsregel wel toegevoegd maar nog niet afgedwongen, zodat u deze later eventueel kunt bewerken en inschakelen.
  9. Klik indien van toepassing op Nieuwe beleidswaarden toevoegen als u aanvullende configuraties wil toevoegen op basis van specifieke inclusieve of exclusieve gebruikerslijsten.
  10. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.

Een bestaande beleidsregel bewerken

1. Meld u aan en open de Admin Console via https://lastpass.com/company/#!/dashboard.
  2. Ga naar InstellingenBeleidsregels in het navigatiegedeelte links.
  3. Zoek de gewenste beleidsregel en klik in de kolom "Actiemenu" op Bewerken.
  4. Breng de gewenste wijzigingen aan en klik op Opslaan als u klaar bent.

Een beleidsregel verwijderen

1. Meld u aan en open de Admin Console via https://lastpass.com/company/#!/dashboard.
  2. Ga naar InstellingenBeleidsregels in het navigatiegedeelte links.
  3. Zoek de gewenste beleidsregel en klik in de kolom "Actiemenu" op Verwijderen.
  4. Als dat wordt gevraagd, klikt u op OK om het verwijderen te bevestigen.

Info over beleidsregels voor federatieve gebruikers

Voor beheerders die Active Directory Federation Services (AD FS) voor LastPass Enterprise implementeren, zijn de volgende beleidsregels van belang:

• Beleidsregel "Superbeheerder - Wachtwoord wijzigen" is verplichtmeer informatie.
  • Alle beleidsregels voor "Sterkte hoofdwachtwoord" worden niet toegepast
  • Beleidsregel voor "Accountherstel via e-mail" wordt niet toegepast
  • Alle beleidsregels voor het gebruik van meervoudige verificatie in de LastPass Admin Console moeten worden uitgeschakeld