Een nieuwe site toevoegen

U kunt een nieuwe gebruikersnaam en een wachtwoord toevoegen tijdens het aanmelden bij een website, een wachtwoord handmatig opslaan of een wachtwoord direct aan de kluis toevoegen. U kunt een onbeperkt aantal wachtwoordvermeldingen in uw LastPass-kluis opslaan.

Bekijk de video

Ziet u iets anders?Ontdek hoe u uw weg vindt in de vorige LastPass-interface.

Een wachtwoord toevoegen via aanmelding bij een website

1. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve LastPass-pictogram .
  2. Voer uw gebruikersnaam en LastPass-hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden. Er wordt nu een actief LastPass-pictogram weergegeven in de knoppenbalk van uw browser om aan te geven dat u bent aangemeld.
  3. Ga met uw browser naar de gewenste site.
  4. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord voor de site in en ga verder met de aanmelding.
  5. Als het venster Toevoegen aan LastPass? verschijnt, klikt u op Toevoegen.

Een wachtwoord handmatig opslaan

1. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve LastPass-pictogram .
  2. Voer uw gebruikersnaam en LastPass-hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden. Er wordt nu een actief LastPass-pictogram weergegeven in de knoppenbalk van uw browser om aan te geven dat u bent aangemeld.
  3. Ga naar de gewenste site.
  4. Vul uw aanmeldingsgegevens in maar meld u nog niet aan. Maak indien gewenst een veilig wachtwoord aan.
  5. Klik op het LastPass-pictogram Item toevoegenAlle ingevoerde gegevens opslaan onder in het menu. Internet Explorer-gebruikers: klik op het actieve LastPass-pictogram ToolsAlle ingevoerde gegevens opslaan.
  6. Alle vastgelegde velden worden weergegeven. U kunt eventueel meer informatie toevoegen en de gewenste instellingen voor het item opgeven.
  7. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.

Een wachtwoord toevoegen vanuit de kluis

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
  2. Selecteer Wachtwoorden in het navigatiegedeelte links.
  3. Klik op het pictogram Toevoegen .
  4. Voer de URL van de site in, plus alle andere informatie die u wilt opslaan. U kunt ook een map selecteren om de site in op te slaan. Desgewenst kunt u op Geavanceerde instellingen klikken en een of meerdere selectievakjes inschakelen voor de extra beveiligingsopties "Opnieuw vragen om hoofdwachtwoord verplichten", "Automatisch aanmelden" en/of "Automatisch invullen uitschakelen".
  5. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.

Een vermelding in uw kluis klonen

Dit kan alleen plaatsvinden vanuit de online kluis op https://www.lastpass.com/

1. Meld u aan bij uw kluis.
    • Als u een enkel item wilt klonen, klikt u met de rechtermuisknop op de vermelding die u wilt klonen en selecteert u Klonen.
    • Als u meerdere items wilt klonen, schakelt u de selectievakjes in bij elk van de itemvermeldingen. Gebruik daarna de vervolgkeuzelijst Actie en selecteer Klonen.
  2. Er wordt een pop-upvenster voor het bewerken van velden weergegeven. Hier kunt u de benodigde velden aanpassen. Als u dit niet doet, wordt er een exacte kopie van het origineel opgeslagen.
  3. Klik op Opslaan.

Gerelateerd

Aanmelden bij LastPass

Aanmelden bij websites met LastPass

Uw websites beheren

Aan de slag met de LastPass-browserextensie

Hoe gebruik ik de LastPass-browserextensie?