Een nieuwe site toevoegen

U kunt een nieuwe gebruikersnaam en een wachtwoord toevoegen tijdens het aanmelden bij een website, een wachtwoord handmatig opslaan of een wachtwoord direct aan de kluis toevoegen. U kunt een onbeperkt aantal wachtwoordvermeldingen in uw LastPass-kluis opslaan.

Een wachtwoord toevoegen via aanmelding bij een website

1. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve LastPass-pictogram .
  2. Voer uw gebruikersnaam en LastPass-hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden.
    Er wordt een actief LastPass-pictogram weergegeven om aan te geven dat u bent aangemeld
  3. Ga met uw browser naar de gewenste site.
  4. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord voor de site in en ga verder met de aanmelding.
  5. Wanneer LastPass daarom vraagt, klikt u op Toevoegen om de sitevermelding aan uw kluis toe te voegen.
    Uw site is nu toegevoegd aan uw kluis.

Een wachtwoord handmatig opslaan

1. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve LastPass-pictogram .
  2. Voer uw gebruikersnaam en LastPass-hoofdwachtwoord in en klik vervolgens op Aanmelden.
    Er wordt een actief LastPass-pictogram weergegeven om aan te geven dat u bent aangemeld
  3. Ga met uw browser naar de gewenste site.
  4. Voer uw aanmeldingsgegevens in maar meld u niet aan.
  5. Klik op het actieve LastPass-pictogram en ga naar Item toevoegen > Alle ingevoerde gegevens opslaan onder in het menu.

Tip: Internet Explorer-gebruikers kunnen klikken op het actieve LastPass-pictogram en kiezen voor Tools > Alle ingevoerde gegevens opslaan.

6. Alle vastgelegde velden worden weergegeven. U kunt eventueel meer informatie toevoegen en de gewenste instellingen voor het item opgeven.
  7. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.
    Uw site is nu toegevoegd aan uw kluis.

Een wachtwoord toevoegen vanuit de kluis

1. Ga op een van de volgende manieren te werk om u aan te melden bij LastPass en uw kluis te openen:
    • Klik in de knoppenbalk van uw browser op het LastPass-pictogram LastPass en klik vervolgens op Mijn kluis openen.
    • Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
  2. Selecteer Wachtwoorden in het navigatiegedeelte links.
  3. Klik op het pictogram Toevoegen .
  4. Voer de URL van de site in, plus alle andere informatie die u wilt opslaan. U kunt ook een map selecteren om de site in op te slaan. Desgewenst kunt u op Geavanceerde instellingen klikken en een of meerdere selectievakjes inschakelen voor de extra beveiligingsopties Opnieuw vragen om hoofdwachtwoord verplichten, Automatisch aanmelden en/of Automatisch invullen uitschakelen.
  5. Klik op Opslaan.
    Uw site is nu toegevoegd aan uw kluis.

Een vermelding in uw kluis klonen

Dit kan alleen plaatsvinden vanuit de online kluis op https://www.lastpass.com/

1. Ga naar https://lastpass.com/?ac=1 en meld u aan met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
    • Als u een enkel item wilt klonen, klikt u met de rechtermuisknop op de vermelding die u wilt klonen en selecteert u Klonen.
    • Als u meerdere items wilt klonen, schakelt u de selectievakjes in bij elk van de itemvermeldingen. Gebruik daarna de vervolgkeuzelijst Actie en selecteer Klonen.
  2. U kunt eventueel wijzigingen aanbrengen in de site-invoervelden. Als er geen wijzigingen worden doorgevoerd, is de site-vermelding een exacte kopie van het origineel.
  3. Klik op Opslaan.
    Uw site is nu toegevoegd aan uw kluis.