De Enterprise Admin Console openen

De Admin Console van een LastPass Enterprise-account bevat elke tool die een beheerder nodig heeft om LastPass voor de organisatie te implementeren en beheren. De maker van een LastPass Enterprise-account wordt na het maken van de account direct de nieuwe standaardbeheerder, maar u kunt ervoor kiezen standaardgebruikers bij te werken naar beheerders nadat zij hun account hebben geactiveerd. Nadat uw beheerdersaccount is gemaakt, kunt u zich bij LastPass aanmelden en de Admin Console op verschillende manieren openen.

Bekijk de video

Dashboard van de Enterprise Admin Console

Onderwerpen in dit artikel:

Openen via de directe URL

Openen via de browserextensie

Openen via de website op een desktopcomputer

Info over het dashboard voor de beheerder

Openen via de directe URL

Ga als volgt te werk om de Admin Console te openen met de directe URL:

1. Open een browser en ga naar https://lastpass.com/company/#!/dashboard.
  2. Wanneer u hierom wordt gevraagd, vult u uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klikt u op Inloggen.
  3. Er wordt een nieuw browservenster of -tabblad met de Admin Console geopend en het dashboard voor de beheerder wordt weergegeven.

Opmerking: Bij deze manier van aanmelden wordt u niet aangemeld bij de browserextensie, en daarom wordt u gevraagd zich aan te melden voor toegang tot uw kluis.

Openen via de browserextensie

Ga als volgt te werk als u de Admin Console wilt openen met de geïnstalleerde browserextensie:

1. Meld u aan bij LastPass via de browserextensie.
  2. Als u bent aangemeld, klikt u in de knoppenbalk van uw browser op het actieve LastPass-pictogram en klikt u in het menu op Admin Console.
  3. Er wordt een nieuw browservenster of -tabblad met de Admin Console geopend en het dashboard voor de beheerder wordt weergegeven.

Openen via de website op een desktopcomputer

Ga als volgt te werk als u de LastPass-browserextensie niet kunt installeren maar wel toegang tot de Admin Console nodig heeft:

1. Meld u aan bij LastPass via de website op een desktopcomputer.
  2. Als uw kluis wordt weergegeven, klikt u op de menuoptie Admin Console in het navigatiegedeelte links.
  3. Er wordt een nieuw browservenster of -tabblad met de Admin Console geopend en het dashboard voor de beheerder wordt weergegeven.

Info over het dashboard voor de beheerder

Het dashboard voor de beheerder is de centrale locatie voor het beheer van uw onderneming en het gebruik van LastPass door de medewerkers. Hiervoor gebruikt u de speciale bevoegdheden voor beheerders. Als beheerder kunt u teamleden toevoegen en verwijderen, beleidsregels in- of uitschakelen, toegang beperken of verlenen, gedeelde beleidsregels toewijzen en alle aspecten van uw account beheren. U kunt zo veel beheerders toevoegen als nodig zijn voor uw onderneming.

In het dashboard voor de beheerder krijgt u inzicht in het gebruik van LastPass binnen de onderneming, met inbegrip van beveiligingsscores, aanmeldingsactiviteiten, het gebruik van de tool, het aantal licenties dat in gebruik is, en productupdates van LastPass. Een deel van de activiteiten is direct via scores en grafieken zichtbaar op het hoofddashboard; meer gedetailleerde informatie is te vinden bij elk gebruikersprofiel en in rapporten.