De LastPass Enterprise Admin Console openen

De Password Manager Admin Console van een LastPass Enterprise- of Identity-account bevat elke tool die een beheerder nodig heeft om LastPass voor de organisatie te implementeren en beheren. De maker van een LastPass Enterprise- of Identity-account wordt na het maken van het account direct de nieuwe standaardbeheerder, maar u kunt ervoor kiezen standaardgebruikers bij te werken naar beheerders nadat zij hun account hebben geactiveerd. Nadat uw beheerdersaccount is gemaakt, kunt u zich bij LastPass aanmelden en de Admin Console op verschillende manieren openen.

Opmerking: De menuopties in het navigatiegedeelte links variëren afhankelijk van uw accounttype en configuratie. Meer informatie over LastPass-oplossingen voor het bedrijfsleven.

Bekijk de video

Dashboard van de Enterprise Admin Console

Openen via de directe URL

1. Open een browser en ga naar https://lastpass.com/company/#!/dashboard.
  2. Voer uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord in en klik op Aanmelden.

In de Admin Console wordt het dashboard voor de beheerder weergegeven.

Opmerking: Bij deze aanmeldingsmethode wordt u niet aangemeld bij de browserextensie, wat betekent dat u opnieuw om uw aanmeldingsgegevens wordt gevraagd voor toegang tot uw kluis.

Openen via de browserextensie

Ga als volgt te werk als u de Admin Console wilt openen met de geïnstalleerde browserextensie:

1. Klik in de knoppenbalk van uw browser op het niet-actieve LastPass-pictogram .
  2. Voer uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord in en klik op Aanmelden.
  3. Als u bent aangemeld, klikt u op het actieve LastPass-pictogram in de knoppenbalk van uw browser en klikt u in het menu op Admin Console.
  4. Er wordt een nieuw browservenster of -tabblad met de Admin Console geopend en het dashboard voor de beheerder wordt weergegeven.

Openen via de website op een desktopcomputer

Ga als volgt te werk als u de LastPass-browserextensie niet kunt installeren maar wel toegang tot de Admin Console nodig heeft:

1. Meld u aan bij https://lastpass.com/?ac=1 met uw gebruikersnaam en hoofdwachtwoord.
  2. Als uw kluis wordt weergegeven, klikt u op Admin Console in het navigatiegedeelte links.
  3. Er wordt een nieuw browservenster of -tabblad met de Admin Console geopend en het dashboard voor de beheerder wordt weergegeven.

Info over de Admin Console en het dashboard voor de beheerder

De Admin Console is de aanmeldingsportal die u opent als beheerder, door u aan te melden bij https://lastpass.com/company/#!/dashboard of door te klikken op Admin Console terwijl u bij de LastPass-kluis bent aangemeld. Dit is de centrale locatie voor het beheer van uw organisatie en het gebruik van LastPass, met de speciale bevoegdheden voor beheerders. Als beheerder kunt u gebruikers toevoegen en verwijderen, beleidsregels in- of uitschakelen, toegang beperken of verlenen, beleidsregels voor gedeelde mappen toewijzen en alle aspecten van uw account beheren. U kunt zo veel beheerders toevoegen als nodig zijn voor uw organisatie.

In het dashboard voor de beheerder (selecteer Dashboard in het navigatiegedeelte links terwijl u bent aangemeld bij de Admin Console) krijgt u inzicht in het gebruik van LastPass binnen de onderneming, met inbegrip van beveiligingsscores, aanmeldingsactiviteiten, het aantal licenties dat in gebruik is en het gebruik van functionaliteit. Een deel van de activiteiten is direct op de pagina zichtbaar via scores en grafieken; meer gedetailleerde informatie is te vinden bij elk gebruikersprofiel en in rapporten.