Info over gedeelde mappen in LastPass Teams

Een gedeelde map is een map in uw kluis die u kunt gebruiken om op een eenvoudige en veilige manier websites en veilige notities te delen met andere LastPass-gebruikers. Wijzigingen in de gedeelde map worden automatisch gesynchroniseerd met iedereen met wie de map wordt gedeeld. Er kunnen verschillende besturingselementen – zoals "Wachtwoorden verbergen" – worden ingesteld per gebruiker. Gedeelde mappen gebruiken dezelfde technologie voor het versleutelen van gegevens als een reguliere LastPass-account, maar zijn specifiek ontworpen voor het gebruik van dezelfde map door meerdere gebruikers.

Als u LastPass Teams-beheerder bent, raadpleegt u Gedeelde mappen bekijken en beheren in LastPass Teams (beheerders) voor meer informatie.

Als u een gebruiker van LastPass bent, raadpleegt u Gedeelde mappen bekijken en beheren in LastPass Teams (gebruikers) voor instructies.

Mogelijkheden van gedeelde mappen:

• Iedereen kan een gedeelde map maken.
  • U kunt ze gemakkelijk configureren en onderhouden.
  • U kunt honderden wachtwoorden delen met honderden gebruikers.
  • Wijzigingen worden automatisch doorgevoerd onder alle toegewezen gebruikers.

Opmerking: Als u een LastPass Teams- of Enterprise-account heeft, zijn de mogelijkheden om deze handelingen uit te voeren mogelijk beperkt als gevolg van beleidsregels die door uw LastPass-beheerder zijn ingesteld.

Beperkingen van gedeelde mappen

• Elke gedeelde map heeft een onbeperkte capaciteit voor wat betreft het aantal items dat kan worden toegevoegd (met uitzondering van het gebruik van LastPass via Internet Explorer en/of de desktop-app LastPass voor toepassingen, die een ingestelde limiet van 5.000 items hebben).  Voor alle browsers en toepassingen geldt evenwel dat als er 2.500 of meer items worden toegevoegd, de prestaties minder worden.
  • Websites kunnen naar meerdere mappen worden gekopieerd maar moeten handmatig in elke map worden bijgewerkt. Om die reden is het raadzaam de optie "beperken" te gebruiken om de toegang voor een specifieke subset van gebruikers te beperken. Dit werkt beter dan het kopiëren van de sitevermelding naar meerdere mappen.
  • Sitevermeldingen kunnen niet direct in gedeelde mappen worden geïmporteerd.
  • Profielen om formulieren in te vullen kunnen niet worden gedeeld.
  • Individueel gedeelde websites kunnen niet aan een gedeelde map worden toegevoegd; er zal een kopie gemaakt moeten worden.
  • Als een gebruiker meerdere keren aan een gedeelde map wordt toegevoegd met verschillende machtigingen, hebben de meest beperkende instellingen prioriteit.
  • Een submap kan geen machtigingen hebben die afwijken van die van de bovenliggende map.
  • Gebruikers MOETEN deelsleutels genereren voordat ze aan gedeelde mappen worden toegevoegd. Dit gebeurt automatisch door zich ten minste één keer aan te melden bij de LastPass-browserextensie nadat een account is gemaakt. Als in Safari de browserextensie nog niet is geïnstalleerd, kunnen er deelsleutels worden gemaakt met de optie "Deelsleutels genereren" in de online kluis.
  • Als u een item in een gedeelde map deelt – al dan niet met de optie "Ontvanger toestaan om het wachtwoord te zien" – moet u zich ervan bewust zijn dat behendige eindgebruikers in principe het wachtwoord kunnen achterhalen als ze gebruikmaken van geavanceerde technieken, maar dat LastPass deze gegevens in geen geval kan inzien aangezien deze versleuteld zijn met hun openbare sleutel. Het is ook mogelijk gedeelde wachtwoorden te achterhalen met gebruikmaking van een andere wachtwoordbeheerder. Om deze redenen adviseert LastPass u een veilig wachtwoord aan te maken dat uitsluitend bedoeld is voor de site die u deelt. Zo voorkomt u het delen van wachtwoorden waarvan u niet wilt dat de ontvanger die heeft.