Info over het downloaden van bijlagen voor veilige notities

Net als alle opgeslagen gegevens, worden de bijlagen bij veilige notities lokaal versleuteld en ontsleuteld met een sleutel die nooit aan LastPass wordt verzonden. Dit garandeert een veilige opslag met het gemak van universele toegang. Bijlagen toevoegen kan handig zijn om ervoor te zorgen dat u altijd toegang houdt tot belangrijke documenten, voor als u deze kwijt raakt of als u op reis geen toegang heeft tot een uitgeprinte versie.

Ondersteunde bestandstypen

LastPass-gebruikers kunnen verschillende bestandsindelingen als bijlage toevoegen aan hun veilige notities, onder de volgende voorwaarden:

• Moet een ondersteunde bestandsindeling zijn: "csv", "doc", "docx", "odt", "ppt", "pptx", "txt", "xls", "xlsx", "pdf", "png", "gif", "jpg", "m4a", "mpg", "wav", "avi", "rtf", "html", "htm", "mov", "tiff", "tif", "jpeg", "wmv", "tsv", "zip", "rar", "log", "key"
  • Iedere bijlage kan tot 10 MB zijn. Uw totale opslaglimiet hangt af van uw accounttype (gebruikers van Free hebben tot 50 MB, in Premium, Families, Teams en Enterprise is het maximum 1 GB).

Compatibiliteit voor bijlagen

• Bijlagen worden ondersteund in alle browser-invoegtoepassingen en platformen, inclusief de iOS- en Android-apps van Premium-gebruikers. Bijlagen kunnen niet worden geopend vanuit de online kluis in een webbrowser (dus na aanmelding bij https://www.lastpass.com).

De mobiele apps van LastPass zijn gratis, maar voor een Premium-gebruikersaccount is een betaald abonnement vereist. Meer info.

• Voor bijlagen in Chrome, Safari en Opera moet u de binaire component installeren via het universele installatieprogramma van LastPass.
  • Bijlagen worden op aanvraag gedownload, dus de download van de LastPass-servers kan enige tijd in beslag nemen. Als er een fout optreedt bij de eerste keer dat u een bijlage wilt openen, sluit dan het bericht met de foutmelding en laat het venster Bewerken enkele minuten open. Probeer het vervolgens opnieuw. De maximale wachttijd is 5 minuten, maar als uw internetverbinding goed en stabiel is, zou het minder dan 1 minuut moeten zijn.

Opmerking: U kunt een bijlage niet opslaan op uw computer/apparaat, als u deze niet eerst kunt openen.

Problemen met het downloaden van bijlagen?

• Zorg dat u bent aangemeld via de LastPass-browserextensie, de desktoptoepassing of de mobiele app. Bijlagen kunnen niet worden geopend vanuit de online kluis in een webbrowser (bijv. na aanmelding bij https://www.lastpass.com).
  • Zorg dat de binaire component van de LastPass-browserextensie is geïnstalleerd. Om te controleren of de binaire component is geïnstalleerd, doet u het volgende (afhankelijk van de navigatieweergave):
    1. Klik op het LastPass-pictogram in de knoppenbalk van uw browser.
    2. Ga naar Meer opties of AccountoptiesOver LastPass.
    3. In het gedeelte Binaire component staat een van de volgende items:
      • True = geïnstalleerd
      • False = niet geïnstalleerd; klik desgewenst op Native berichtgeving inschakelen om alsnog te installeren. U kunt de installatie ook uitvoeren met het universele LastPass-installatieprogramma.

Gerelateerd

Wat is de binaire component in LastPass?

LastPass downloaden en installeren

Systeemvereisten voor gebruikers