Er is een nieuwe versie van de LastPass Mac App, die gebruikers dezelfde ervaring biedt, plus toegang tot functies zoals het Sharing Center, Security Challenge, Emergency Access, Account Settings, extra Hot Keys, en nog veel meer.

Met deze nieuwe versie krijgen gebruikers zo snel mogelijk de nieuwste functionaliteit en beveiligingsupdates, zodat ze op alle platforms, webbrowsers en apparaten een consistente ervaring hebben.

Om de laatste LastPass Mac App te krijgen, moet u deze direct downloaden van https://lastpass.com.

Volg deze instructies:

1. Download de bijgewerkte app op https://lastpass.com/misc_download2.php#app-for-mac.
  2. Scroll om de LastPass Mac App te vinden.
  3. Klik op de knop Downloaden en volg de instructies.
  4. Deze nieuwe versie zal uw bestaande app vervangen.

Wanneer u de nieuwe app installeert, vervangt deze automatisch de app die u al hebt geïnstalleerd.  U moet de nieuwe app starten en aanmelden.  Vanaf daar kunt u LastPass-gebruiken zoals u altijd hebt gedaan.  Uw ervaring zal ononderbroken verdergaan met de nieuwe app download.

Wat is er anders aan de nieuwe app?

Gebruikers van de nieuwe Mac App zullen dezelfde ervaring hebben, plus toegang tot functies als het Sharing Center, Security Challenge, Emergency Access, Account Settings, extra Hot Keys, en meer.

Achter de schermen werkt de technologie van de app een beetje anders.  De oorspronkelijke LastPass Mac-app is gebouwd met native Mac-technologieën, en deze nieuwe is gebouwd met technologieën die worden gedeeld met onze LastPass-apps.  Doordat al onze apps op één technologie zijn gebaseerd, hebben gebruikers een consistente ervaring op alle platforms en hebben ze sneller toegang tot de nieuwste functionaliteit en beveiligingsupdates.

De app bevat ook de LastPass Safari webbrowser-extensie.  Dit betekent dat als u Safari gebruikt, u de LastPass-browserextensie voor Safari kunt inschakelen.  Als u geen Safari gebruikt, is dat prima en hoeft u geen verdere actie te ondernemen nadat u de nieuwe Mac-app hebt gedownload.

Kan ik nog steeds mijn sneltoetsen/hotkeys gebruiken?

Jazeker!  De nieuwe LastPass Mac-app biedt meer snelkoppelingen dan de oude app, waaronder die om uw kluis te doorzoeken.  Om snelkoppelingen in te stellen (nadat u de nieuwe LastPass Mac App hebt geïnstalleerd en aangemeld), kunt u gaan naar File Menu > Voorkeuren > Sneltoetsen.

Kan ik nog steeds mijn kluis doorzoeken en wachtwoorden kopiëren en plakken met sneltoetsen/hotkeys?

Ja.  Om Site Search in te schakelen, gaat u naar File Menu > Voorkeuren > Sneltoetsen > Website zoeken.Plaats uw cursor in het veld Site Search en voer de opdracht in die u wilt instellen, klik vervolgens op Opslaan.

Zodra u de sneltoets Site zoeken hebt ingeschakeld, kunt u hiermee zoeken in uw kluis en uw toetsenbord gebruiken om te kopiëren en te plakken.  Gebruik de pijltjestoetsen omhoog/omlaag om naar de gewenste referenties te navigeren.  Gebruik de pijltoetsen links/rechts om naar de kopieerfunctie te gaan.

Wat gebeurt er met de oude Mac App in de toekomst?

De oude Mac App zal blijven werken, maar wordt niet langer ondersteund en ontvangt geen beveiligingsupdates meer.