GoToAssist Remote Support v4

Agent Quick Start Guide (Windows)

Learn about the features and functionality to get you started

1Get Started

GoToAssist is a robust, cloud-based solution that allows you to connect to a customer's desktop computer or mobile device to provide real-time support - anytime, anywhere!

Do you host support sessions from a Mac? Check out the Agent Quick Start Guide for Mac.

To get started using GoToAssist, let's begin with the first steps:

1. Create an account by signing up for a free trial.
  2. Log in to your account from your desktop computer to access the web app.
  3. Install the desktop app on your Windows computer.

|

Q:

Ik heb een uitnodiging ontvangen om lid te worden van GoToAssist. Wat gebeurt er nu?

Welkom bij GoToAssist! Om uw nieuwe account in te stellen, klikt u op de URL in de e-mailuitnodiging en maakt u een wachtwoord aan om u aan te melden. Meer informatie.

Q:

Hoe reset ik het wachtwoord van mijn account?

Als u uw wachtwoord bent vergeten of opnieuw moet instellen, ga dan naar Wachtwoordherstel, voer uw e-mailadres in en klik vervolgens op E-mail verzenden om uw wachtwoord opnieuw in te stellen. Meer informatie.

Q:

Waar kan ik het installatiepakket downloaden?

U kunt de nieuwste versie van GoToAssist voor Windows of Mac hier downloaden, of u kunt zich aanmelden bij uw account en de nieuwste versie downloaden vanuit de webapp.

Q:

Wat zit er in het installatiepakket?

Wanneer u de desktopapp voor medewerkers download, zijn daarbij inbegrepen:

• GoToAssist-desktoptoepassing voor medewerkers
  • GoToAssist Opener-toepassing

Q:

Waar vind ik een handleiding met installatie-instructies?

Er zijn uitgebreide instructies beschikbaar voor het installeren van de desktopapp voor medewerkers op Windows en Mac.

Q:

Wat zijn de systeemvereisten?

Systeemvereisten voor alle medewerkerstoepassingen vindt u hier.
U kunt GoToAssist gebruiken om ondersteuningssessies met uw klanten op verschillende manieren te faciliteren. Zodra u bent aangemeld op http://up.gotoassist.com, hebt u toegang tot de webapp om uw apparaten te bekijken en er verbinding mee te maken, en kunt u de desktopapp en installatieapp voor onbeheerde toegang downloaden om ondersteuningssessies te organiseren.

Q:

Wat is de webapp?

De webapp is een online ondersteuningshulpmiddel dat u opent vanuit een webbrowser op uw computer wanneer u zich aanmeldt bij http://up.gotoassist.com. De webapp bestaat uit 4 componenten die als tabs in het bovenste navigatiegedeelte worden weergegeven: Dashboard, Apparaten, Opnamen, en Rapportage.

Q:

Wat is de desktopapp?

De desktopapp is de software voor medewerkers die u kunt downloaden en installeren op uw Windows- of Mac-computer om beheerde en onbeheerde ondersteuningssessies met klanten te organiseren.

Q:

Wat is de installatieapp voor onbeheerde toegang?

De installatieapp voor onbeheerde toegang is de software voor klanten die u kunt downloaden en installeren op een computer en waarmee u op elk moment verbinding kunt maken met dat apparaat. De toegang wordt 'onbeheerd' genoemd omdat de klant niet zelf achter zijn computer aanwezig hoeft te zijn om een ondersteuningssleutel in te voeren en deel te nemen aan uw ondersteuningssessie.
Zodra u onbeheerde toegang hebt ingesteld, kunt u de desktopapp voor medewerkers gebruiken om een onbeheerde ondersteuningssessie te starten en verbinding te maken met dat apparaat.

Terug naar boven

2Beheerde ondersteuningssessies organiseren

De desktopapp voor medewerkers wordt gebruikt om beheerde ondersteuningssessies te organiseren en uw klanten uit te nodigen eraan deel te nemen.

Alles weergeven | Alles verbergen

Beheerde ondersteuningssessies zijn sessies waarbij een klant achter zijn computer of op zijn mobiele apparaat zit, en deelneemt aan de sessie met de medewerker middels een ondersteuningssleutel (de computer of het mobiele apparaat wordt dan 'beheerd' door de klant). Medewerkers kunnen hun computer of mobiele apparaat gebruiken om beheerde ondersteuningssessies te organiseren met behulp van de app voor medewerkers.
  1. Installeer de GoToAssist-desktoptoepassing voor medewerkers.
  2. Open de applicatie op uw computer.
  3. Meld u aan met uw e-mailadres en wachtwoord als medewerker.
  4. Ga naar Sessie > Sessie starten vanuit de toepassing, of klik met de rechtermuisknop op het systeemvakpictogram van de toepassing en selecteer Ondersteuningssessie starten.
  1. Installeer de GoToAssist-app (voor ondersteuning op afstand) voor iOS of Android.
  2. Open de app op uw mobiele apparaat.
  3. Meld u aan met uw e-mailadres en wachtwoord als medewerker.
  4. Tik op het scherm om een nieuwe ondersteuningssessie te starten.
Er zijn verschillende manieren waarop u uw klant kunt uitnodigen om deel te nemen aan uw ondersteuningssessie, afhankelijk van of de klant deelneemt aan de sessie vanaf een computer of een mobiel apparaat. Meer informatie.

Terug naar boven

3Set Up and Host Unattended Support Sessions

You can set up unattended support on a customer's desktop computer so you can connect in a support session without their presence at the local computer.

Show All | Hide All

Unattended support sessions are those in which the agent can access their customer's computer while they are not presently in front of it, meaning the customer's computer is "unattended." Agents can use their desktop computer or mobile device to connect to unattended machines.

Q:

What are the system requirements for setting up unattended access?

System requirements for using the agent application (to connect to an unattended support session) can be found here. System requirements for all customer applications (including unattended access) can be found here.

Q:

Why isn't access to unattended support available within my account?

The admin can disable unattended access within their account's group or user settings. When disabled, the agent will not have the option to set up or access unattended computers. The agent will also not see devices listed on the Dashboard or Devices pages within the web app.
You can set up unattended access in several ways, depending on whether you are presently on site with the computer or at a remote location. Learn more.
  1. Set up unattended access on a device.
  2. Install the GoToAssist agent desktop application.
  3. Open the application on your computer.
  4. Log in with your agent email address and password.
  5. Go to Unattended Support > View Unattended Computers.
  6. Locate your desired computer, then click Connect.
  1. Set up unattended access on a device.
  2. Install the GoToAssist (Remote Support) app for iOS or Android.
  3. Open the app on your mobile device.
  4. Log in with your agent email address and password.
  5. Tap Unattended Support (iOS) or Unattended Computers (Android).
  6. Locate your desired computer, then tap to select it.
  7. Tap Connect.

Return to Top

4Functies en tools gebruiken

Tijdens een ondersteuningssessie zijn er verschillende functies en tools beschikbaar voor zowel medewerkers als klanten, om de best mogelijke ondersteuningservaring te bieden.

Alles weergeven | Alles verbergen

Tijdens een ondersteuningssessie kan de medewerker het scherm van de computer of het mobiele apparaat van zijn klant bekijken, mits de klant daarvoor toestemming heeft gegeven. De klant kan op elk moment tijdens de sessie stoppen met het delen van zijn scherm. Meer informatie.

Q:

Waarom is bediening op afstand niet beschikbaar tijdens mijn sessie met een gedeeld scherm?

De beheerder kan in zijn account bediening op afstand tijdens een ondersteuningssessie met schermdeling uitschakelen in de instellingen van de groep of de gebruiker.
Medewerkers en klanten kunnen bestandsoverdracht gebruiken om elkaar bestanden toe te zenden die lokaal op elkaars computers moeten worden opgeslagen. Meer informatie.

Q:

Waarom is bestandsoverdracht niet beschikbaar tijdens mijn ondersteuningssessie?

De beheerder kan in zijn account bestandsoverdracht uitschakelen, in de instellingen van de groep of de gebruiker.
Medewerkers kunnen tekengereedschappen gebruiken om belangrijke gebieden op het scherm van de klant te markeren en het aandachtspunt van de klant in beeld te brengen tijdens hun ondersteuningssessie. Meer informatie.

Q:

Worden tekengereedschappen ondersteund voor zowel Windows als Mac?

Nee. Tekengereedschappen worden niet ondersteund op Mac, en kunnen alleen worden gebruikt wanneer een medewerker een ondersteuningssessie organiseert vanaf een Windows-computer en verbonden is met een Windows-klant.
Medewerkers en klanten kunnen de chatfunctie gebruiken om berichten heen en weer te sturen om elkaar te helpen tijdens hun ondersteuningssessie. Meer informatie.

Terug naar boven

5De webapp verkennen

De webapp is een online ondersteuningshulpmiddel dat u opent vanuit een webbrowser op uw computer wanneer u zich aanmeldt bij http://up.gotoassist.com. De webapp bestaat uit 4 componenten die als tabs in het bovenste navigatiegedeelte worden weergegeven: Dashboard, Apparaten, Opnames, en Rapportage.

Alles weergeven | Alles verbergen

De eerste pagina die u ziet nadat u zich hebt aangemeld bij uw account is uw Dashboard. Hier kunt u een nieuwe ondersteuningssessie starten, onbeheerde installatieprogramma's downloaden, en uw apparaatgroepen en de statussen van uw onbeheerde apparaten bekijken. Meer informatie.
U kunt alle onbeheerde computers waar u toegang toe hebt hier bekijken en beheren. Meer informatie.
U kunt alle opgenomen ondersteuningssessies voor schermdeling doorbladeren, downloaden, en ze tot 90 dagen na hun aanmaakdatum bekijken. Meer informatie.
U kunt sessierapporten genereren om gedetailleerde beschrijvingen te bekijken van eerdere ondersteuningssessies binnen een bepaalde periode. Meer informatie.

Terug naar boven

Still need help? Contact Support
Beoordeel
uw
ervaring